Fågelpiggar

Här finner du en omfattande guide till vad fågelpiggar är, deras fördelar, och hur man installerar och underhåller dem. Läs vidare för att förstå hur dessa enkla men effektiva verktyg kan hjälpa dig att skydda dina ytor från oönskad fågelnärvaro. Om du är intresserad av långsiktiga och humana lösningar inom fågelskydd, är detta en läsning du inte vill missa.

Vad är fågelpiggar?

Fågelpiggar är enkla men effektiva verktyg designade för att avskräcka fåglar från att landa eller sätta sig på specifika ytor. De består oftast av en rad spetsiga piggar som monteras på ytor där fåglar ofta landar, som fönsterbrädor, takkanter eller skorstenar. Syftet med dessa piggar är inte att skada fåglarna, utan snarare att göra ytan obekväm för dem att sitta på. Genom att förhindra fåglar från att sätta sig på dessa ytor kan man undvika skador och nedsmutsning som kan orsakas av fågelavföring eller bon.

Fördelarna med att använda fågelpiggar

Fågelpiggar erbjuder en rad fördelar. För det första är de en icke-våldsam lösning för att avskräcka fåglar, vilket innebär att de inte skadar fåglarna men effektivt håller dem borta från specifika ytor. För det andra är de en långvarig lösning. När de väl är installerade kräver de minimalt med underhåll och kan hålla i flera år. Slutligen är de estetiskt diskreta. De flesta fågelpiggar är designade för att smälta in i sin omgivning, vilket gör att de inte stör den visuella estetiken av en byggnad eller struktur.

Var kan man köpa fågelpiggar?

När det kommer till inköp av fågelpiggar är det viktigt att välja produkter av hög kvalitet. ScanCord är en av de mest pålitliga aktörerna på marknaden och erbjuder ett brett sortiment av fågelpiggar som är både hållbara och effektiva. Med sin långa erfarenhet inom branschen garanterar ScanCord fågelpiggar som uppfyller de högsta standarderna, vilket gör dem till ett utmärkt val för dem som söker pålitliga fågelpiggar.

Installation av piggarna

  • Förberedelse: Rengör ytan där piggarna ska monteras noggrant. Detta eliminerar smuts och oljor som kan förhindra piggarna från att fästa ordentligt.
  • Fästning: Använd ett starkt lim eller skruvar för att fästa piggarna. Detta säkerställer att de sitter stadigt och inte lossnar över tid.
  • Placering: Se till att piggarna är jämnt fördelade över ytan för optimal effekt. En jämn fördelning förhindrar att fåglar hittar luckor att landa på.

Se till att skydda fåglarna


  • Säker montering: Se till att piggarna är ordentligt fästa så att de inte lossnar. En stabil montering minimerar risken för olyckor och skador.
  • Design: Piggar bör vara avrundade vid toppen för att förhindra skador på fåglar. Detta designval säkerställer att fåglarna avskräcks utan att riskera skada.
  • Produktsäkerhet: Se till att du väljer produkter från pålitliga aktörer. Dålig kvalitet eller produktion kan leda till att piggarna inte håller särskilt länge, eller att de går sönder och på så sätt skadar fågrlarna.

Underhåll och livslängd

Med rätt skötsel kan fågelpiggar hålla i många år. Det är viktigt att regelbundet kontrollera dem för eventuell korrosion eller skador, särskilt om de är gjorda av metall. Rengör dem med jämna mellanrum för att ta bort smuts eller fågelavföring. Om du märker att några av piggarna börjar bli lösa eller skadade, ersätt dem omedelbart. De bättre fågelpiggarna har en väldigt lång hållbarhet, men som med alla produkter, kommer regelbundet underhåll att förlänga deras livslängd.